Подай сигнал

Зам.-министър на кръгла маса „Мисията е възможна”

Регион

от Екип Марица 153 прегледа 0

Зам.-министър на кръгла маса „Мисията е възможна”

Заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова ще участва в кръгла маса в Димитровград на тема „Деинституционализацията на грижата за деца - Мисията е възможна”. По време на форума, който ще се проведе на 22 април, кметът на Община Димитровград Иво Димов, представители на Областната администрация в Хасково, НСОРБ, АСП, неправителствени организации и социални работници ще обсъдят състоянието и проблемите в социалните услуги, свързани с извеждането на децата от институциите. По време на събитието ще бъдат представени добрите примери за предоставяне на услуги за деца в Община Димитровград.

„С кампанията „Мисията е възможна“ Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ се присъединява към усилията за подобряване на условията за работа на социалните работници и изграждане на позитивно отношение към децата и младежите от социалните услуги“, казва Зорница Русинова.

Кръглата маса е част от традиционните Дни на социалните услуги, които всяка година се организират от Община Димитровград. Инициативата се провежда за пета поредна година, като тазгодишното издание е под наслов „Щастливо детство за всяко дете“. Дните на социалните услуги ще бъдат официално открити на 22 април от 11:00 часа на площад „Поезия“, където ще бъде разположен базар с произведения, изработени от потребители на социални услуги и на общинските клубове на хората от третата възраст.

Зам.-министър Зорница Русинова и кметът на Община Димитровград Иво Димов ще посетят Дневния център за деца с увреждания, където ще бъде открита нова спортна площадка. След това Зорница Русинова и Иво Димов ще изработят Великденска украса заедно с децата от центъра.

Програмата на Дните на социалните услуги от 22 до 24 април включва хепънинг на открито, театър от незрящи актьори и пикник за хора в неравностойно положение. Вторият ден, 23 април, ще започне с концертна програма с участието на Акустично Джаз Трио – Димитровград със солист Мария Арнаудова, деца от детска градина, членове на клуб на хората от третата възраст, както и потребители от социални услуги. След това е организирана работилница за украса и боядисване на великденски деца, като домакини ще бъдат децата от приключенски клуб „Знакът на българина”, които ще запознаят присъстващите с традициите и техниките за украса и боядисване на великденски яйца.

„Мисията е възможна“ е национална кампания на Министерството на труда и социалната политика чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, целяща промяна на негативните обществени нагласи спрямо децата от социалните услуги. Повече за „Мисията е възможна” като кампания и дейности можете да прочетете на http://esf.bg/misiata.

Зам.-министър на кръгла маса „Мисията е възможна”

Коментари