Подай сигнал

Зам.-кметовете на светло: Държиков къта 89 000 лв. в банка

Пловдив

от Мария Петрова 896 прегледа 0

89 000 лв. е вложил в банка през минала година зам.-кметът по култура и туризъм Александър Държиков. Произходът им е посочен в графа "продажба на наследствен апартамент", наем, заплати, но не става ясно от кой от трите ги е получил. Иначе наличните парични средства, които е декларирал само от заплати, са 500 лв. Трудовите доходи, които е заработил, са 27 663 лв., а от странична дейност - 2700 лв.

Новият зам.-кмет по обществен ред Йордан Ставрев не е придобил движим или недвижим имот след назначаването си, видно от декларацията му, подадена на 1 юли 2019 г. Бившият полицай встъпи в длъжност в средата на юни.


Ставрев е собственик и управител на фирма "Вайс Консулт 63" ЕООД. Едноличното дружеството е с разнородна дейност - от търговия до строителство и интериорен дизайн. Той и съпругата му обслужват ипотечен кредит за покупка на жилище.

В същото положение е и Георги Титюков, зам.-кмет по спорт, младежки дейности и социална политика. Семейството му изплаща ипотека, по която остават още 35 000 лева

Заместник-кметът Стефан Стоянов с ресор “Oбразование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество" е посочил в декларацията си, че няма нищо за деклариране.

Коментари