Загиналият пилот - ценен кадър, единствен в България

Само двама души в страната са поемали изпълнението на подобни работни задачи като пръскането на овошки. Единият от тях е бил Румен Иванов, коментираха хора от бранша. Причината е, че за да бъде ефективно пръскането на градини, то изисква да се прави на много по-ниска височина, не повече от 5 до 10 метра.

Делта планерът на Иванов е паднал от 3 метра височина, като е забил носа в земята, разказаха запознати със случая. Това са и първоначалните данни за трагедията , разиграла се край Мъглиж.

Румен не е от рисковите пилоти, той е много опитен, винаги е държал на безопасното летене. Освен това в случая той не е летял за удоволствие , а е изпълнявал работна задача, коментираха негови колеги. Днес те бяха потресени от случилото се. 

Запознати със случая разказаха, че Иванов е успял да се издигне на 10 метра височина, навлязъл е на 100 метра в градината и тогава двигателят е угаснал. Пилотът се е насочил към близката поляна, за да приземи безопасно делта планера. Той е минал между две тополи, но поради загубата на височина с единия колесник е закачил дърво и се е преобърнал, забивайки нос в земята.

Загиналият пилот е семеен, с две дъщери, които живеят в Германия, коментираха запознати.

Екипът на "Марица" изказва съболезнования на близките и семейството му!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?