Подай сигнал

"Заедно в час" набира кандидати до 20 февруари

Образование

от Екип Марица 274 прегледа 0

До 20 февруари се набират участници в програмата "Заедно в час"

До 20 февруари се набират участници в програмата "Заедно в час", след като за 4 месеца са постъпили над 1300 кандидатури. Това е близо 2 пъти повече в сравнение със същия период на миналата година, което показва ръст на интереса към програмата и към учителската професия. “Заедно в час” подготвя завършващи студенти и хора с опит в различни професионални сфери да станат учители за най-малко 2 г., след което да продължат да допринасят за по-добро образование в България.

От желаещите не се искат педагогическа правоспособност и предишен опит като учители - придобиват ги в рамките на обучението. Необходима е завършена поне бакалавърска степен до септември 2019 г.

Одобрените ще постъпят като учители от септември 2019 г. в 11 региона - Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, София град, София област и Стара Загора. Преди това ще минат интензивна подготовка по разработената от “Заедно в час” програма. Тя стана една от 13 обучителни програми на организацията, одобрени от МОН и включени в регистъра с обучения за повишаване на квалификацията на педагози, които носят кредити на успешно преминалите.

Включва интензивна теоретична и практическа подготовка, подкрепа от професионалист, стажове, работа по проекти, достъп до общност от партньори и съмишленици. През двете години в училище участниците получават и финансов стимул към заплатата.

Коментари