Подай сигнал

Задържат Пеньо Чешкия за отвличане и изнасилване

Крими

от Екип Марица 738 прегледа 0

Задържат Пеньо Чешкия за отвличане и изнасилване

Пловдивският окръжен съд ще разгледа днес искането на прокуратурата за налагането на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Пеньо Мангъров – Чешкия. Той е бил арестуван в сряда вечер в София, след като млада пловдивчанка се оплакала в полицията, че е била изнасилена от рецидивиста – той я отвлякъл и държал в плен в продължение на няколко дни.

Това не е първото подобно провинение на Мангъров. През септември м.г. той беше обвинен в изнасилването на студентка в столицата, на която предложил „да правят секс доброволно“ или той да я пребие и насили.

През 2004 г. той получава 8-годишна ефективна присъда „лишаване от свобода“ за изнасилване в Пловдив, но излиза на свобода през 2010 година. През 2011 г., след 6-месечно разследване, е задържан при акция на ГДБОП в квартал „Люлин“. Причинатае, че изнудвал няколко жени за пари, като ги заплашвал.

Пеньо Мангъров-Чешкия бе заподозрян за две поръчкови убийства в Прага през 1998 и 1999 г. Първоначално той бе осъден на 20 г. затвор заради убийството на Ладислав Цимерман на 27 декември 1998 г. Присъдата му беше отменена от апелативния съд заради допуснати процесуални нарушения в досъдебното производство и делото беше върнато на окръжната прокуратура за доразследване.

По другото обвинение - за убийството на Иржи Витек, Чешкия бе признат за невинен.

Коментари