Задържаха полицейски инспектор с подкуп

  Софийска градска прокуратура задържа и повдигна обвинение на полицейски районен инспектор от София за получаване на подкуп, чрез изнудване посредством злоупотреба със служебното положение.

Разследването по случая е започнало в началото на месец август 2019 г., когато гражданин е подал сигнал, че районният инспектор му е поискал сумата от 850 лв., за да не му връчи по надлежния ред призовка за извършено административно нарушение на правилата за движение по пътищата – шофиране с превишена скорост.

Срещу поисканата сума, служителят на полицията обещал да не изпълни задълженията си по служба, като по този начин осигури изтичане на давността за реализирана на административно-наказателната отговорност спрямо гражданина.

Обвиняемият е задържан в момента на получаване на подкупа за срок от 72 часа.

Днес е внесено искане в Софийски градски съд за постановяване на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Сумата е приобщена като веществено доказателство.

За това престъпление законодателят е предвидил наказание лишаване от свобода от три до десет години, глоба до 20 000 лв., лишаване от право да се заема определена държавна или обществена длъжност и право да се упражнява определена професия или дейност.

Разследването по случая продължава.

 

Източник: Дарик

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Жони

Жони

19.08.2019 | 20:18

Изнудвал,откраднал,присвоил....няма полиция,съд,прокурори....министри,всичко краде,гепи,присвоява,лъже и маже.Все е било,ама такава гнус не е имало като днешните изроди в управлението.Мутри на власт.От другата страна БСП...още по-страшно,други няма.Еееее...как и накъде????

Отговори
1 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?