Задържаха под стража надзирателя, убил дете на пътя

Пловдивският апелативен съд отмени определението  на Пазарджишкия окръжен съд, с което е взета мярка за неотклонение парична гаранция от 10 000 лева спрямо Г. Д. обвинен в предизвикване на катастрофа след употреба на алкохол при, която загина 16-годишно момче и му наложи мярка „задържане под стража“. Апелативните магистрати прецениха, че от събраните по делото до този момент доказателства може да се направи обосновано подозрение, че  Г.Д. е извършил деянието, в което е обвинен. Съдът прие, че при друга по-лека мярка за неотклонение има опасност той да извърши престъпление, защото отново може да употреби алкохол и да кара автомобил.

Обвиняемият беше задържан в съдебната зала веднага след произнасяне на определението на Апелативния съд, което  е окончателно и влиза в сила веднага.

Г.Д. е обвинен в това, че на  30.08.2018 г. около 20.30 ч. на общински път, пътен участък между с. Сарая и с. Ивайло, при управление на МПС – лек автомобил „Опел Астра“ , негова собственост, след като е нарушил правилата за движение (чл. 20, ал. 1 от ЗДвП) по непредпазливост, в пияно състояние, с концентрация на алкохол в кръвта си 1.58 на хиляди, установено по надлежния ред с техническо средство алкотест с дрегер, е причинил смъртта на 16-годишен велосипедист от с. Ивайло.     

Снимки Стоян Илиев

        

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?