Задминахме махалата по боклуци до блока

Мръсотията след почивните дни пред жилищните блокове 1100 и 1101 на ул. "Димитър Талев" в район "Южен" надмина тази в етническите квартали.  В празното пространство до магазин "Билла" са поставени няколко контейнера за битова смет, жълт за хартия и пластмаси и зелен за стъкло. Сутринта в понеделник обаче около цветните съдове беше натрупана огромна камара с кашони. Контейнерите бяха препълнени и хората нямаше къде да изхвърлят отпадъка. 

Капак, откъртен от метален контейнер, се въргаля на асфалта. Около казаните се разнася миризма на развалено, а на метри от тях има магазин за хранителни стоки.  Живеещите се възмущават, че всяка година  за дейностите, свързани с почистването на Пловдив, се дават по 30 млн. лева, а е толкова мръсно. 

Отпадъците от цветните контейнери се събират от "Булекопак" и "Екопак". "След проверка по сигнал на граждани увеличихме кратността  и сега вместо два пъти месечно хартия, пластмаси и стъкло се вдигат три пъти. Без съгласието на тези организации не можем сами да се разпореждаме с полезния отпадък. Но ще водим разговори",  каза директорът на общинското предприятие "Чистота" Иван Стоянов. Той обаче напомни, че хората също не пазят  градската хигиена и замърсяват околното пространство, хвърляйки боклука на земята.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?