Забраняват чалгата на събора на Рожен

Чалгата ще бъде абсолютно забранена на Събора на народното творчество и животновъдството „Рожен 2019”, съобщиха организаторите.

Те бяха категорични, че подобна музика няма да звучи от сцените на събора, а освен това патрули от частна охранителна фирма, наета да пази реда на поляните на Рожен, ще следи за спазване на събраната.„Чалгата е абсолютно забранена, дори е разпоредено на патрулите да следят за спазване на забраната и в палатковите лагери, където се очаква компании да се веселят. При силна музика и нарушаване на спокойствието, де ще бъдат предупреждавани и т.н", коментира Симеон Караколев - изпълнителен директор на Сдружение „Рожен - наследство в бъдещето“, което съвместно с общините Смолян и Чепеларе организират събитието, пише Дарик.

Над 1 500 000 лева са очакваните приходи за местния бизнес от предстоящия събор, твърдят още организаторите. Средствата щели да бъдат привлечени от хотели, къщи за гости и места за настаняване, ресторанти, заведения за обществено хранене, туристически забележителности, занаятчии и транспортни фирми в област Смолян, които са със запълнен капацитет не само в дните на събитието 19- 21 юли, но и в периода преди и след събора.

 

Ранните резервации за събора в хотелските бази започнаха още в края на зимния сезон, а в началото на лятото бяха изчерпани местата за настаняване в Пампорово, Чепеларе, Смолян и околностите.Роженският събор отново ще доведе до скок на летния туризъм в Родопите, какъвто бе регистриран и при предишните издания на събитието през 2015 и 2016 г. Тогава към събитието имаше невиждан интерес и то привлече общо над 650 000 посетители от страната и чужбина, които дадоха сериозен тласък на местния бизнес, категорични са организаторите.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

12.07.2019 | 20:19

Точно така.Това е събор на народното творчество,а не сборище на поп фолк проститутки.

Отговори
4 0
уе,еи,жше

уе,еи,жше

12.07.2019 | 16:18

без мен тогава щом Софито и Азис ги няма няма да отида

Отговори
0 3
кифтета във вестник и ломонаданада

кифтета във вестник и ломонаданада

12.07.2019 | 13:04

брао, сега ако можи и бай ганчо да забранят

Отговори
2 2

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?