Подай сигнал

За Великден: Голяма отстъпка за екскурзия last minute

Бизнес зона

от Вяра Порязова 1090 прегледа 0

За Великден: Голяма отстъпка за екскурзия last minute

Между 20 и 200 лева могат да спестят туристите, които резервират екскурзия за Великден в последния момент. При кратките вояжи - с до 2-3 нощувки, отбивът е скромен - около 20 лева. Но при едноседмичните екскурзии в чужбина, резервирани на принципа last minute, наистина си струва. За последните записали се в тура „Класическа Испания“ цената пада от 1399 лева на 1199, или офертата става с 200 лева по-евтина, посочват турагенти. Екскурзията е за осем дни и е комбинирана - със самолет от София до Барселона и обратно, и с автобус, за да се разгледат други испански градове.

В момента туроператорска фирма разпродава последните свободни места за пътуване до Охрид с автобус. Великденската екскурзия включва две нощувки със закуски и вечери в 4-звезден хотел и празнична вечеря на самия празник, в която е включена неограничена консумация на бяло и червено вино. Последните в групата ще платят 209 лева вместо стандартната цена от 229 лева, става ясно от офертата на туроператора.


При друга автобусна екскурзия с маршрут София - Ниш - Нови пазар - Подгорица - Будва - София последните бройки се запълват срещу промоцена от 389 лева, при 409 лева седмици по-рано, дават пример турагенти. Ако има пловдивчани, които нямат възможност да осигурят свой транспорт до сборния пункт в столицата, те трябва да доплатят общо 40 лева за двете посоки.

Накъде летим

Тази година дестинацията фаворит, за която са закупени най-много самолетни билети за периода 25.04.-06.05., е Лондон, анализира онлайн туристическа агенция eSky. Вторият най-посещаван град ще бъде Рим, а Берлин се нарежда на трето място с 5.4%.


За сравнение, миналата година в периода на великденските празници българите са пътували най-много до Германия ​- Франкфурт и Меминген, Италия - Рим и Милано, и на трето място Великобритания и в частност Лондон, става ясно от справката.

Коментари