За какво харчи парите си третият най-богат човек в света?

Уорън Бъфет, човек, чието състояние е оценено на 88,3 милиарда долара, е третият най-богат човек в света.



Той започва да създава своето състояние, като инвестира в фондовата борса само на 11 години и понастоящем е директор на Berkshire Hathaway. Ако обаче следвате начина, по който той харчи парите, никога няма да приемете, че той е милиардер, пише блиц.



Както казва в многобройни интервюта, той никога не е имал желание да притежава повече къщи, всякакви скъпи неща и повече коли. Всъщност, Бъфет живее в много скромен дом в Омаха, Небраска, който купил за $ 31 500 през 1958 година.


Той също така обича да играе голф, но не иска да харчи пари за някои изключителни и луксозни клубове. "Аз съм член на всички голф клубове, където бих искал да бъда член... Бих предпочел да играя голф с хора, които ми харесват, отколкото на някои от най-скъпите терени в света", казва той.

Но той не би бил това, което е сега, ако не са били неговите интелигентни инвестиционни. Трябва да имате пари, за да печелите пари, както казва Бъфет. Например, 99% от богатството му е свързано с гореспоменатата му компания, а останалите 1% използва за своя собствена инвестиция.

По-голямата част от своите милиарди, Бъфет харчи за филантропия и се смята за един от най-великодушните хора в света, защото е дарил повече от 46 милиарда от 2000-та година. Той през 2010 г. си партнира с Бил и Мелинда Гейтс, заедно да създадат "The Giving Pledge", това е инициатива, която изисква от най-богатите хора на света да дават по-голямата част от богатството си на благотворителни организации.

Тази година той е дарил още пари във фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, по-точно около 2.6 милиарда долара в акции на "Berkshire Hathaway". Същата седмица, той е дарил 800 милиона долара в акции на "Berkshire Hathaway", парите са предназначени за фондация "Susan Thompson Buffet Fondation", "Sherwood", "Howard G. Buffet" и "NoVo Fondation".

Както казва той, животът му не може да бъде по-добър и по-щастлив. "Всъщност животът ми щеше да е по-лош, ако имах шест или осем къщи. Имам всичко, от което се нуждая, и нямам нужда от повече от това, защото всъщност в един момент няма разлика. "

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?