За ЧРД - Борисов наблюдава бойните стрелби на полигона край Шабла

Премиерът Бойко Борисов, който днес празнува 60-годишен юбилей, министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев наблюдават заключителния етап на тактическото учение с бойни стрелби на формированията за противовъздушна отбрана от Българската армия на полигона край Шабла.

Учението включва още съвместни експериментални и бойни стрелби на авиационни формирования от ВВС с международно участие, стрелба с ракетен комплекс 9К79 „Точка“ и изпълнение на огневи задачи с артилерийска материална част по надводни цели от Сухопътните войски „Шабла – 2019 г.“

Стрелбите се наблюдават и от делегация от Република Сърбия, водена от министъра на отбраната Александър Вулин, заместник-посланика на САЩ Джъстин Фридман, командира на Сухопътния компонент на Националната гвардия на Тенеси бригаден генерал Джими Кол, представители на държавни институции, висши генерали и офицери от Българската армия и от армиите на страните-участнички в учението САЩ и Сърбия.

Преди началото на учението премиерът Борисов и официалните гости бяха приветсвани от официалне караул. Беше изсвирен химнът на България, след което под звуците на военни маршове войниците преминаха под строй и се отправиха към местата за стрелби.

Министър-председателят също се отправи към определеното място за наблюдение на учението, като се спираше пред бойните машини и разпитваше войниците и командирите им за техниката. "Гледай каква огнева мощ. Както викат сърбите - пуцай", остана доволен Бойко Борисов.

По случай рождения ден на премиера от Военновъздушните сили на Българската армия му подариха пистолет "Макаров". 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?