Подай сигнал

Юбилярите на Момчиловци ремонтират шадраван

Регион

от Петя Гайдарова 1533 прегледа 0

Юбилярите на Момчиловци ремонтират шадраван

50-годишните юбиляри на смолянското село Момчиловци даряват на селото си ремонт на шадраван. Празникът на курортното село е на 19 май. След официалното му откриване самодейците от местното читалище ще пресъздадат част от възстановка на старинна родопска сватба, след което ще се изявят децата от училището и детската градина в селото.

"Ще изпратим и абитуриентите ни, ще се хванем и на наборното хоро на 50-годишните юбиляри. По традиция те отново ще оставят дар за селото - изборът им е да финансират осветлението, помпата, разкрасяването на фонтана в центъра на селото, чиято конструкция се ремонтира от Кметството със средства от дарения. Така след повече от 15 г. в парка ни отново ще има шадраван", каза кметицата на Момчиловци Сийка Суркова.

В селото ще се веселят след това с оркестър "Тракийско настроение", а в късните часове ще станат свидетели и на атрактивно огнено шоу. Вместо заря, тази година сме подготвили специална изненада - името на Момчиловци ще бъде изписано с огнени букви, каза Суркова.

Коментари