Във Варна плащат левче в синя зона, в София по две

С увеличението на цената за паркиране в синята зона Пловдив се изравнява със София. В столицата тарифата за синя зона е 2 лева за час престой с включен ДДС. В обособената преди години зелена зона обаче столичани плащат по 1 лев. Платеното паркиране в София е по-продължително в сравнение с това в Пловдив. В делничните дни там режимът започва в още в 8.30 часа сутрин и приключва чак в 19.30 часа. Преди няколко месеца времето беше увеличено с половин час. Местата са платени и в събота. Доскоро колите се таксуваха до 14 часа, но пари вече се искат до 18 часа. 

Софиянци, които живеят в синя зона, броят 150 лева за правото автомобилът да стои на улицата до дома им. В зелената зона се плаща 100 лева годишно. В Пловдив абонаментът за един автомобил е 50 лева, също годишно. 

Във Варна и Бургас режимът е по-либерален от този Пловдив. В морската столица искат по един лев с ДДС за синя зона само в делнични дни. В Бургас цената е същата - левче, но за разлика от Пловдив режимът за платено паркиране важи от 9 до 19 часа в работни дни. През последните години зони за платено паркиране са въведени в почти всички областни градове. Най-голям проблем с паркирането обаче имат именно София, Пловдив, Варна и Бургас.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?