Върнаха Александър Николов като зам.-шеф на АЕЦ "Козлодуй"

Топ експертът в енергетиката ще удря рамо в управлението на Наско Михов

Александър Николов е новият стар заместник изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй". Той е работил 27 години в атомната централа. Заемал е длъжността изпълнителен директор, заместник изпълнителен директор, директор на дирекция "Производство", ръководител на управление "Експлоатация". През годините е заемал и други ръководни и оперативни длъжности. През последните 4 години е работил в Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика към БАН.


Назначението на Николов идва само три месеца след като начело на АЕЦ бе поставен Наско Михов. Според експерти той няма голям опит в тази сфера. Кой ръководи ядрената централа, е важно не само от гледна точка на сигурността, но и поради факта, че това е едно от най-печелившите държавни дружества. По предварителни данни то ще реализира печалба около 200 млн. лв. за 2018 г. благодарение на по-големите количества изтъргувана електроенергия на свободния пазар. 


Както "Марица" писа, като председател на сдружението „Енергийно бъдеще за България Александър Николов инициира кампания за спасяването на кораба "Радецки". ​До момента са събрани 63 хиляди лева, а за ремонта на единствения в Европа плаващ музей са необходими 250 хил. лв. Поради това кампанията, която приключи на 3 март, ще се поднови.   

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?