Въпреки Брекзит: Добра прогноза за лирата

Британската лира може да бъде най-добре представящата се основна валута през 2019 г., тъй като след разрешаването на Brexit това ще премахне несигурността, която е надвиснала над британската икономика. 

Ако миналата седмица е показателна за движението на лирата, очаква се 2019 г. да бъде много добра за нея. Особено в рамките на първите 180 до 200 дни би трябвало лирата да се представи доста добре. Това мнение изказа Джонатан Морган, старши анализатор в Exchange Rates UK.

По отношение на определящите фактори при двойката евро-лира Морган смята, че изключително важно ще бъде представянето на британската икономика. Но не мисля, че тя ще има толкова голямо влияние върху перспективите за Еврозоната. Положителните настроения или перспективи в Еврозоната като цяло ще се отразят много по-сериозно на лирата, както и негативите, уточни анализаторът.  

Той има положителни очаквания за двойката долар-лира, след като бе достигнато ключово ниво от 1,30 лири за долар. Морган напомни, че лирата е третата по големина резервна валута на планетата и както и в исторически план, така и сега е доста стабилна валута.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?