Всяка палавница - девица

Може да си купите изкуствен химен в нета, ако все още вярвате, че той определя девствеността

Какво прави „загубата“ на девствеността нещо  толкова ценно и важно, та в недалечното минало е било съпроводено със специални ритуали. И е водело до тотални трагедии, ако в първата брачна нощ момата се окаже нечестна. Традициите, естествено, на са това, което бяха. Днес понятието по-скоро е символично, тъй като напредналата медицина може да преобрази всяка палавница в дева, казват сексолози. 


Девствеността е тема, която е изпълнена с проблеми, свързани с морал, традиция, сексуална политика.  В документалния филм „Как да разкараш девствеността си“ режисьорът Тереза Шектър се потапя в двусмислиците, които обграждат тази идея. "Бях на 23, когато загубих девствеността си, с което искам да кажа, че съм имала полов акт. И това беше наистина резултат от години на объркване, страх и тревоги“, споделя самата Тереза.
Предлагаме ви някои неща от митологията на девствеността, девствената култура и женската сексуалност, които са заложени във филма , който стана световен хит.  

Има повече от една дефиниция за  „девица“. Тя се включва във всички видове митове и култури и това я прави трудна за точно дефиниране. Тя може да означава очевидно, че някой, който никога не е правил секс, е девствен. Но ако сексът включва само вагинално проникване при хетеросексуални, то има много хора, които не попадат в тази графа. Как тогава да се определи акт между лесбийки? От друга страна, девствеността се свързва с разкъсване на химена и кръв. Но след като е възможно да се възстанови хименът оперативно, значи ли, че отново сте девствени?

Какво прави „загубата“ на девствеността толкова ценно и важно? Няма график кой кога да загуби девствеността си. Независимо дали сте на 17, 25 или над тридесет, няма „правилно“ време, за първия ви сексуален опит. Точното време е, когато се почувствате емоционално готови. За всяка жена това е различно.

Коренът на думата девицата е латинската дума „дева”, което означава млада жена. Както мъжете, така и жените могат да бъдат девствени. Опитът от загубата на девствеността може да е объркващ, независимо от пола. Етимологията на думата сочи към идеята, че проблемите на девствеността винаги са за жените.

Състоянието на химена не е свързано с девствеността ви. Противно на общоприетия мит, хименът е просто мембрана, която е останала след оформянето на вагината. Тънката ципа може да се разкъса по време на пубертета, при разтягане или по друг начин, без това да включва полов акт.

Сега може да си купите изкуствен химен в интернет. За съжаление, много хора все още вярват, че девствеността на жената може да бъде проверена от нейния непокътнат химен. Поради това фалшиво предположение някои жени са готови на всичко, за да гарантират на своите партньори, че са непокътнати. В интернет може да се сдобиете с почти всичко, като това включва и нова „девственост“.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?