Подай сигнал

Всички пътуващи до Гърция трябва да прочетат това

Транспортът в Пловдив

от Марица вест. 4378 прегледа 0

Всички пътуващи до Гърция трябва да прочетат това

Огромни колони от автомобили се образуваха на ГКПП „Кулата” тази сутрин. Опашката в часовете преди обяд достигна около 6 километра, а всички пътуващи се налагаше да чакат с часове в горещото време, за да преминат границата. Всички гишета работят на пълни обороти, но трафикът е изключително засилен и затова се образуват и колони, твърдят граничните власти.

Задръствания има и по източната граница с Гърция. През целия ден на пункта "Маказа” периодично се образуват опашки от чакащи автомобили, съобщава Нова тв.

На моменти те достигат до 2 километра. В посока Гърция работят 3 гишета, а към България – едно, като при обръщане на трафика ще се смени и броят на трасетата. Според българските граничари причината е малкият брой полицаи от гръцка страна.

На българо-румънската граница на ГКПП "Дунав мост-Русе" трафикът също е интензивен на вход за леки и товарни автомобили, както и на ГКПП „Дунав мост-Видин“ на изход товарни автомобили, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“.

Информацията за трафика на българските гранични контролно-пропускателни пунктове е към 12.00 часа.

На българо-сръбската, българо-македонската, българо-турската граница трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.