Всеки го има в дома си, а не подозира каква магия притежава

Саксийното растение "Красула", известно на хората повече като "дървото на живота", се намира в много домове, пише zdrave.to.

Някои хора смятат, че това цвете носи богатство на семейството. Други пък го използват като лечебно средство. Растението е красиво, заради това се използва и само, за да създава уют в дома. 

Ще ви разкажем повече за предимствата и недостатъците на "дървото на живота", което е известно още като "Дървото на парите".

Красула има много разновидности. Въпреки това, най-често срещано е като стайно растение.

Внимание: "Дървото на живота" съдържа арсен в висока концентрация, така че не се препоръчва да се злоупотребява с вътрешния прием на лекарствени препарати на базата на това растение. В случай на предозиране може да получите повръщане, диария и замаяност.

Херпес на устните

Изстискайте сок от измити листа на растението и мажете с него на всеки половин час мястото на вируса. Друг вариант е да приложите към него напоен памучен тампон със сока и да го закрепите с медицински пластир.

Ангина, тонзилит

Изстискайте сока от 10 листа и го разредете със 150-200 милилитра охладена преварена или филтрирана вода. С този разтвор правете гаргара 4-5 пъти на ден.

Пиелонефрит, цистит

Нарежете 5 листа, залейте ги с 200 ml гореща вода и оставете за 1 час, след което прецедете. Консумирайте 1 супена лъжица 3 пъти на ден преди хранене.

Артрит, артроза

Вечер преди лягане мажете възпалените стави със сок от листата на дървото.

Хемороиди

Oт измити листа изцедете сок и го смесете с малко размекнат вазелин. Полученият мехлем нанесете на памучен тампон и приложете върху хемороидите в продължение на 20-30 минути. Процедурата се извършва само след дефекация и почистване със студената вода. По време на прилагането на мехлема трябва да се намирате в легнало положение. Процедурата се извършва 2-3 пъти на ден.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?