Връчват дипломи на абсолвенти химици от ПУ

На тържествена церемония в събота, 24 февруари, дипломи ще получат 66 бакалаври и 41 магистри от Химическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Промоцията на абсолвентите от Випуск 2017 ще се състои от 10:30 ч. в Спортната зала на висшето училище на бул. „България” № 236А.

Към дипломираните бакалаври и магистри с приветствия ще се обърнат ректорското и деканско ръководство, както и представители на „БИОВЕТ“ АД -  Пещера, и Лабораторен център по безопасност на храните „АЛИМЕНТИ“, които са сред потребителите на кадри, подготвени във Химическия факултет.

Музикален поздрав към абсолвентите и техните преподаватели, ще поднесe музикална група от Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс в гр. Пещера.

Тази година сред бакалаврите се дипломират 11 отличници, от които единият завършва с пълно отличие. Галилеевата клетва, част от церемониите във висшите училища в Европа, ще бъде прочетена от първенецът на випуска Виктория Балчева, бакалавър по „Медицинска химия“.

„Броят на специалистите химици у нас застрашително намалява. В последните години намаляват и абсолвентите на Химическия факултет, но затова пък те са все по-ценени. Гордеем се с нашите възпитаници, които издигат престижа на Химическия факултет и се ползват с доверието на работодателите.  Поздравявам академичния състав на факултета за положените  усилия да изградят компетентни и много добре подготвени специалисти в професионално направление, в което обучението е скъпо и трудно, а професията изключително отговорна. На абсолвентите ни желаем с дръзновение и решимост да преодоляват трудностите в живота, да срещнат много радост и щастие в професията, да са заобиколени от любов, здраве и късмет в семействата си. Нека успехът е заслужената награда за техните усилия. На добър час!“ – пожела деканът на Химическия факултет в ПУ „Паисий Хилендарски“ доц. д-р Веселин Кметов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?