Време е за дерби - Локо е фаворит, в Ботев не знаят това

Жълто-черните викнаха свещеник, който отслужи водосвет преди гостуването на "Лаута"

Време е за най-странното дерби в историята на пловдивския футбол. За първи път в аналите на това единоборство в двубой от шампионата се срещат носител на Купата на България и финалист за това отличие. 

Честно казано, за Локомотив няма какво да се каже, освен че отборът изживява своето прекрасно лято. При това не толкова откъм резултати. Там нещата не са много розови. В евротурнирите Локомотив има само една победа от 4 мача (б.а. - срещу Спартак Търнава 2:0). В първенството има две неочаквани загуби. Във Варна с 3:1 от Черно море и 1:0 от Левски на "Герена".

Без тези двубои Локомотив играе разкошен футбол. Към физиката, проповядана от Бруно Акрапович, се прибавя и фантазията на Митко Илиев. Няма спор, че юношата на Гочо Василев преживява ренесанса си в играта. Илиев е най-добрият атакуващ халф у нас в момента. Това, че Балъков не го вика в националния отбор, е проблем на селекционера. А възможно е липсата да е породена от тактиката срещу Англия. В мача на "Уембли" националите май няма много-много да минават центъра.

Навярно си спомняте изказването на Роналдо след неуспешния финал на Световното през 1998 година срещу Франция (0:3): "Загубихме, защото не спечелихме". Подобно е положението в Ботев след финала през май. Нов треньор, нови надежди, нов рестарт, нови контузени. Много отдавна Ботев не е влизал в дербито в ролята на аутсайдер. За капак, звездите Тодор Неделев и Антонио Вутов се контузиха, младокът Кристиян Добрев бе даден под наем на Порто, а Карачанаков и Тейлон бяха разкарани с етикет "провал в селекцията".

Напук на проблемите, в Ботев се опитват да прекъснат серията от разочароващи мачове и безидейна игра. По примера на Локо от пролетния полусезон в Коматево с играчите вече работят двама психолози. Преди дербито с Локо жълто-черните са повикали свещеник, който отслужи водосвет за благоденствие и берекет на отбора.

И така, мачът довечера започва в 18.00. Ако не сте си купили билет до вчера, няма смисъл да идвате на "Лаута", няма да ви пуснат. Рефер ще е Никола Попов.

С две думи - Локо е фаворит. Ако обаче чуете след мача от Бруно Акрапович: "Не ги подценихме. Те просто се оказаха много по-добри, отколкото си мислехме", бъдете сигурни, че дербито на Пловдив е живо и традициите продължават.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?