Врачки въртят страшен бизнес

От 10 до над 1000 лева може да струва развалянето на магия у нас. Бизнесът със заклинания за любов и разлъка процъфтява, като в последните години най-модерната техника е да се работи със снимки от разстояние, пише „Труд“, цитирайки вещи в занаята.

Оказва се, че най-скъпите са белите магии за любов, както и черните за раздяла. Именно за такива вмешателства в съдбата на хората най-често се търси помощта на врачки, ходжи и ясновидци.

„В момента е много модерно да се работи от разстояние по снимка или чрез разговор, като в България магиите са най-силни“, категоричен бе  маг Ивайло. Заради това у нас идвали хора от другите енергийни центрове на планетата и така усилвали магията си.

Заклинанията за любов и раздяла са най-търсени. „Най-честите въпроси, които отправят към мен са – „Имам ли магия, има ли проклятие и негативна енергия“. Съответно хората най-често идват за разваляне на различни магии, както и за направа на любовни ритуали“, разказа за практиката си ясновидката Каролина Чолакова.

Думите й потвърди и маг Кристияна от Стара Загора, според която най-често хората я търсят за разваляне на магии за любов и за раздяла.

При направена магия има два подхода – „негативната енергия да се отклони от жертвата и да се пренасочи към различен обект и второ, да се неутрализира с положителна енергия. Това е погледнато отвътре.

А външно обезвреждането изглежда като ритуал, в който използваме способността на някои вещества и водата да предават енергийна информация. Още по-просто казано – помагаме си с вода, сол, захар, яйце и други неща, способни „да поемат“ негативната енергия или да я преобразуват“, уточни Чолакова.

По думите й ритуалите с яйце са от най-древните, те имат мощната подкрепа на миналия опит, натрупан като енергетика в ефира. „Свалянето на магия с яйце стъпва на това, че негативите в човешката аура се поглъщат от органични субстанции“, посочи тя.

Магии се премахват и с молитви, утвърждения и призовавания към Светлите сили да помогнат. Този вариант обаче не е за всеки, категорични са хората, които се занимават с енергийни ритуали. Магията въздейства върху здравето, кариерата, финансите, любовта, и продължава да е популярен начин за справяне с проблемите.

„Но за каквото и да е направена, тя изцяло променя личния живот. Ако нормалният живот на човека внезапно започне да се руши, той се чувства зле, боледува, няма настроение, обхваща го апатия или раздразнителност, явно върху пътя и съдбата му са нанесени корекции“, посочи още екстрасенсът.

Цените за гледане на ръка, „предсказване“ на бъдещето, разчитане на душевни проблеми не са фиксирани. Редовни клиенти на ясновидци споделиха пред „Труд“, че за един сеанс оставят по своя преценка между 10 и 20 лева. Понякога магьосниците са склонни да преговарят за тарифата и да искат големи суми, предупреждават опарили се от скъпи вмешателства.

Един от потърпевшите на злонамерени врачки, пожелал да запазим анонимността му, разказа, че злите им практики повлияват и на здравословното състояние. Така след един сеанс клиентът започнал да има проблеми с кръвното и получавал припадъци. След консултация с практикуващ лекар му били забранени посещенията на всякакви баячки.

Внушителна група от “ходжи”, много от които жени, предлагат услугите си да развалят черни магии. Най-силният им коз е, че преборват древни арабски проклятия с таен език, кодиран в текстове от Корана. Любопитното е, че повечето от тях се оказват чисти българки, или поне с български имена, когато в дирите им влезе полицията.

Такъв е случаят с една от най-известните баячки – 29-годишната Ходжа Гюлшен от Пиринския край, която всъщност се казва Николина Василева и е от град Златарица, Великотърновско. Тя се прочува след предавания по кабелна телевизия в Благоевград и 4 присъди за измами с над 20 000 лв., по които получава общо 5 години и половина.

Влиза да ла ги лежи през август 2016 г. в Сливенския затвор. Година по късно главният прокурор Сотир Цацаров поиска дисциплинарно производство срещу прокурора от Върховна административна прокуратура Тодор Мерджанов, който ходил да ходатайства в Сливен да се прекрати присъдата на младата Ходжа Гюлшен, защото едното от децата є било болно.

Мерджанов бил приятел с мъжа й, който също имал крими досие.

След няколко години затишие, в сайтовете за магове отново се появяват обяви за чудесата на Ходжа Гюлшен. Възможно е тя вече да е излязла от затвора, или да има последователка, която използва името й.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?