Враца спъна Ботев, Неделев пропусна дузпа ВИДЕО

Ботев се препъна с домакинско 1:1 срещу съименника си от Враца в последния си мач от редовния сезон. Канарчетата показаха много постна продукция срещу непретенциозния тим на гостите, които можеха да си тръгнат и с пълен актив, ако вратарят Кайзер не бе спасил шут от 50 метра на Георги Вълчев. Големият длъжник на жълто-черните бе Тодор Неделев. Лидерът на домакините явно мислеше за изявите си с националната фланелка през следващата седмица и не си даде зор в нито един момент. Неделев пропусна и дузпа в57-ата минута, която реферът Драгомир Драганов отсъде в полза на Ботев, въпреки че Мариян Иванов игра с ръка извън пеналта.
Макар и с човек повече в оставашите 36 минути жълто-черните не успяха да сътворят нито едно чисто положение.
Далеч по-интересно бе първото полувреме, през което паднаха двата гола в срещата и бяха създадени повечето ситуации пред вратарите. Врачани откриха в 20-ата минута, когато централните защитници Кристиян Димитров и Димитър Пиргов заспаха, а притичалият Мартин Кавдански с глава мушна топката в мрежата зад Кайзер. Малко след това канарчетата изравниха след майсторско изпълнение на Васил Шопов. Плевенчанинът пое отлично центрирана топка от Антонио Вутов, обърна се и изравни. След попадението на Шопов жълто-черните имаха пълно превъзходство, но не реализираха положенията си. През втората част тима на Николай Киров изпадна в безидейност и пропусна да завърши редовния сезон с победа у дома.
КРАЙ НА МАЧА

82 - Удар от близо на Вълчев бе блокиран.
80 - Станислав Шопов влиза на мястото на Зехиров.
78 - Кристиян Димитров сгафи за пореден път в мача като подари топката на Георги Вълчев, който от центъра стреля към вратата, но вратарят Кайзер със сетни сили изби в корнер.
71 - Гостите имаха претенции за червен картон на Кристиян Димитров, който спря с ръка топката при излизане на Генов сам срещу Кайзер. Драганов замълча.
69 - Жълт картон за Атанас Зехиров.
66 - Смяна за гостите. Даниел Гаджев заменя Домовчийски.
64 - Втора смяна в Ботев. Филипов влиза на мястото на Добрев.
57 - Вратарят Костов спаси дузпата бита от Тодор Неделев.
55 - Удар от близо на Антон Огнянов, но Кайзер с крак изби. След контрата Мариян Иванов игра с ръка и реферът Драгомир Драганов отсъди много спорна дузпа като изгони Иванов с втори жълт картон. Нарушението на Иванов бе извън пеналта.
54 - Антон Огнянов вкара топката в мрежата на канарчетата, но гол не бе зачетен. Тъчреферът маркира доста спорна засада.
48 - Страхотен пас на Доре към Шопов, но вратарят Костов парира удара му.
По една смяна в двата отбора. Лазар Марин влиза вместо Кардосо. Ивайло Михайлов сменя Емил Стоев.
НАЧАЛО НА ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ

КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ
43 - Две опасни атаки на гостите, но защитата на домакините успя да се справи.
42 - Шут на Доре от удобна позиция минава встрани от рамката.
37 - Тодор Неделев шутира от пряк свободен удар, но Красимир Костов спаси без проблем.
27 - Костов спаси удар от упор на Вутов, а след това Зехиров стреля сватбарски от границата на пеналта и прати топката в близката нива.
24 - Уникален пропуск на Васил Шопов. Добрев изведе Шопов сам срещу вратаря, но той би в тялото му.
21 - ГОООЛ! Васил Шопов изравни. Антонио Вутов проби по дясното крило и намери в пеналта непокрития Шопов, който прати топката в мрежата зад Костов.
20 - ГОООЛ! След изпълнението на фаула Мартин Кавдански откри с за гостите. Бившият защитник на Локомотив Пловдив се разписа с глава, след като централните защитници на Ботев проспаха центрирането.

19 - Жълт картон за Кардосо, който спъна нескопосано Васев.
14 - Антон Огнянов опита директен обстрел към вратата след изпълнение на фаул, но не успя да затрудни Кайзер и топката попадна право в ръцете на стража.
8 - Реферът Драгомир Драганов спря за кратко мача, заради хвърлена димка от агитката на домакините.
4 - Крис Добрев изпревари Васев и бе фаулиран. След центрирането на Неделев опасност за вратата на Костов нямаше.
НАЧАЛО НА МАЧА
Тийнеджърът Кристиян Добрев излиза титуляр за Ботев срещу съименника от Враца в последния мач за двата отбора от редовния сезон. Двубоят започва в 17.30 под свирката на варненският рефер Драгомир Драганов в Коматево.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?