Волейболистките пред кмета: Титлата и купата пак са тук

След голямата победа и спечелена пета национална купа и четвърти златен дубъл за ВК „Марица“ волейболистките и ръководството на отбора се срещнаха с кмета на Пловдив Иван Тотев и заместник-кмета Георги Титюков.

В заседателната зала на Община Пловдив те представиха спечелените две купи – от Купа България и от Националната волейболна лига и се снимаха за спомен.

„Тази година беше най-успешната до момента и резултатите и играта показват, че клубът е на такова ниво, че е разпознаваем в цяла Европа. Гордост е за нашия град и България“, заяви старши треньорът Иван Петков.

„Община Пловдив подпомага спорта в града и ще продължи да го прави. Надявам се пловдивската общественост и бизнеса да подпомогнат още повече отбора, защото поддържането на такива резултати изисква средства. Ще се опитаме да увеличим и финансовата подкрепа, за да поддържаме това високо ниво“, уточни кметът Иван Тотев.

С общи усилия и спомоществователството на всички приятели се надявам да подкрепим отбора. Парите са важни, но парите не са всичко и трябва да дадем заслуженото на колектива, който извоюва всяко едно място“, сподели президентът на клуба Илия Динков.

Във ВК „Марица“ се работи много още с подрастващите, където спортуват над 500 деца и над 20 специалисти работят за тяхното израстване. В клуба има деца на 7 различни възрасти, като в пет от тях са спечелени златни медалисти, а в останалите са бронзови и сребърни.
 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?