Подай сигнал

Война за балконите в Цигарения блок

Имоти

от Росен Саръмов 1645 прегледа 0

Война за балконите в Цигарения блок

Съседска война се разгоря в Цигарения блок в квартал „Южен”. Живеещите в един от входовете, където балконите са остъклени и някои са превърнати в кухни, се оплакаха през лятото в „Марица”, че чуват обезпокоително пукане и скърцане от конструкцията на сградата. Основата на фасадата под напрегнатите балкони се оказа напукана. „В кметството на район „Южен” ме прие инж. Георгинов и ме посъветва да напиша жалба срещу апартаментите, които са си превърнали терасите в кухни”, обясни Снежа Йорданова, която живее в Цигарения блок от 1982 година. Това била първата стъпка към решаването на проблема. Тя обясни, че последните дни заради скърцащите и огъващи се тераси са се счупили щорите за 60 лева.

Жената търси причините за проблема в апартаментите на четвъртия, шестия и осмия етаж от крилото, в което живее. Точно в тях собствениците не просто са остъклили тераси, но са ги превърнали в кухни, като са изкарали там всичките си електроуреди. Другите само били разширили пространството си. „Ние не сме вадили хладилници, печки и шкафове на балкона”, категорична е тя. Жалбата ще е срещу тях.

Шефът на отдел „Териториално и селищно устройство” на район „Южен” инж. Константин Георгинов обясни преди време, че собствениците сами трябва да обследват блока си, а след това да изготвят проект за укрепване. Всичко това ще е за тяхна сметка. Най-лошият вариант е да не направят нищо, блокът да стане опасен и тогава с административно решение новоизграденото да се бутне и възстанови в оригинален вид.

Коментари