Подай сигнал

Военните дариха храни на 35 семейства, болни и самотни хора в Момчиловци

Регион

от Петя Гайдарова 204 прегледа 0

Военните дариха храни на 35 семейства, болни и самотни хора в Момчиловци

Военнослужещите в 101 Алпийски полк дариха хранителни продукти на 35 семейства в неравностойно положение, самотно живеещи възрастни и болни хора след военно учение в м. "Момчил юнак" в землището на с. Момчиловци. Дарението бе доставено лично от командира на полка полк. Димитър Кацаров, като пакетите бяха приготвени заедно със служители на Кметството. Всеки пакет съдържаше консервирано готвено ястие, няколко кутии пастет, хляб, плодове, напитки и др., съобщи кметът на Момчиловци Сийка Суркова.


"Искаме да помогнем на хората от селото, да ги зарадваме с един малък жест. Не за пръв път показваме, че войската е близо до обществото", коментира подп. Кацаров.


По предварително изготвен от Кметството списък са раздадени продуктите на хората от Момчиловци като на повечето от тях кмета на селото ги връчва лично. Някои от тях се просълзиха при получаването на пакетите, каза Суркова.


"Изказвам искрена благодарност към военнослужещите в 101 Алпийски полк и лично на командира полк. Кацаров за благородния жест и човешкото отношение към хората в Момчиловци. Да ви се връща стократно добрината!", каза кметицата на курортното село.

Коментари