Водни колела, лодки и атракции на втория Гребен канал

Вече няма пречки за строеж на втория гребен канал, след като спечелихме дело във ВАС, съобщи днес кметът Иван Тотев. Върховните магистрати са потвърдили решението на Административен съд - Пловдив, с който са отхвърлени като неоснователни жалбите на две неправителствени организации, ръководени от Георги Сербезов и Васил Къдринов.

Това са сдружения "Граждански контрол - защита на животните" и "Аграрни екологични проекти ГЕО". Те оспорваха становището на РИОСВ във връзка с оценка за въздействие върху околната среда /ОВОС/  на целия район около съществуващия Гребен канал.

Забавиха ни с пет години, досега дублиращият канал щеше да е построен, съжали за пропуснатото време градоначалникът. Проектът е изготвен, одобрен е от ЕСУТ и реално догодина може да стартира строителството на съоръжението с дължина 2 км. Необходимите средства са 5 - 7 млн. лева и ще ги осигурим от общинския бюджет, каза още Иван Тотев.

Условието за дублиращ канал е поставено от международната федерация по гребане като задължително изискване за провеждане на световни първенства. Последният компромис за Пловдив се допуска само за тази година, обясни кметът.  Новото съоръжение ще служи за загряване на спортистите, а освен това за разлика от олимпийския Гребен канал ще могат да го ползват и граждани. Проектът предвижда да има водни колела, лодки и различни атракции за масов отдих. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Арх

Арх

01.02.2021 | 16:49

Т.н. “дублиращ гребен канал” беше само една от измишльотините на Тотев за отклоняване на още едни пари, както правеше през мандатите си. Абсолютно излишен, но пък ще унищожи и малкото останала гора. Жалко. Съдът е част от мафията,

Отговори
0 0
Майнатаун

Майнатаун

02.06.2019 | 12:39

Пловдив е най-бързо развиващият се град в България, но ако задните колелета в Пловдив бяха по-малко и по-малко ламтяха за слава и пари Пловдив щеше да е още по-добър град! Зад нас за не само Бургас, Варна и Стара Загора, ами и София в определени сфери. Екотерористи, Славчовисти, Зиковисти, Бесепари и Каназирчета, както и мутрагените се чудят как да спрат всичко ново, правилно и разумно в града, а когато кмета и Общината въпреки всичко го направят те включват лайнометките и псуването на корем! Идиотското протестърство обхваща все повече и повече дебили и некадърници, на които златни клекала да им направиш в градската тоалетна те пак ще се изходят отвън на плочките!

Отговори
0 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?