Водата в Стрелча е най-лековитата в България

Минералната вода в Стрелча е най-лековитата в България и трета по целебни свойства в Европа, твърдят специалисти. В стар документ, открит в отдавна разрушена къпалня, на старобългарски е написано, че тя цери ревматизъм, неврастения, невралгия, ишиас, женски и бъбречни болести, чревни разстройства, кожни проблеми и други.

Разбира се, това се отнася за баните, където се предлагат СПА процедури. Но и в плувния басейн водата също е от минералните извори.

Летният сезон на плажа в средногорското градче беше открит преди седмица. Два басейна с минерална вода плюс детски, бар и скара посрещат първите си посетители. Работното време е от 9,00 до 19,00 часа. Цената за възрастни е 6 лева, за деца срещу представена ученическа карта - наполовина.

Лошата новина е, че до приключване на плажния сезон закритият плувен басейн в Градската баня ще работи само в петък, събота и неделя до 5 август.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Атанас Василев

Атанас Василев

24.06.2019 | 19:39

Не случайно КДС избра Стрелча, за да построи своята почивна станция. Тя и сега е действаща, въпреки че КДС се прекръсти.

Отговори
4 1

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?