Внасят за одобрение в МОН проектите за новите учебници

Проектите са за нови учебници за трети, седми и девети клас

Новите учебници за трети, седми и девети клас от днес започват да се внасят за одобрение в Министерството на образованието и науката. Очаква се до 23 март проекти да представят над десет издателства, съобщават от издателство "Просвета".

Най-много заглавия по всички предмети внася издателска група "Просвета". Нейните нови учебници за първи, втори, пети, шести и осми клас за пръв път влязоха в училище през миналата есен. Те вече имат и международно признание - поредицата "Голямото приключение" с логото на "Просвета плюс", бе отличена с наградата за най-добър комплект учебници в Европа на Международния панаир на книгата във Франкфурт. На същото равнище е и "Чуден свят" - другата поредица учебници за първи-четвърти клас на издателството.

Всички печатни учебници на "Просвета" имат и електронен вариант, който съдържа стотици атрактивни 3D анимации, видеоклипове, интерактивни упражнения, тестове, задачи и образователни игри. Електронните учебници са ценен помощник на учителя - пестят време и приковават вниманието на учениците, помагат им лесно да разберат сложните неща. Това е най-важното, към което са се стремили всички авторски колективи на издателската група - да предадат изискваните от новите програми знания по лесен за усвояване начин, на достъпен и разбираем език, посочват от "Просвета".

"След като комисиите на МОН отсеят кои учебници отговарят на изискванията, идва ред на учителите да ги оценят и да ги изберат. От "Просвета" можем да гарантираме две неща - доказаното през десетилетията качество на нашите учебници и това, че за началото на новата учебна година те ще бъдат по чиновете на българските деца", е коментирала главният редактор на издателството Кина Андреева.Проектите на новите учебници за трети, седми и девети клас се внасят за одобрение в МОН

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?