Подай сигнал

ВМРО с четирима пловдивчани в евролистата

Пловдив

от Хенриета Георгиева 399 прегледа 0

ВМРО с четирима пловдивчани в евролистата

Макар да не дава най-добрата почва за развитието на национализма и патриотичния консерватизъм, Пловдив излъчи най-много свои представители именно в листите на третите партии, разроили се от коалицията ОП. Четирима пловдивски представители има в листата на ВМРО. Третият в листата на ВМРО Александър Сиди е роден в Стара Загора, но е депутат в 44-то НС от Пловдив. Член на ръководството на ВМРО, организатор на ВМРО за Пловдив, Пазарджик и Смолян. Завършил е Математическа гимназия и Великотърновския университет.

На пета позиция е знакова фигура - бригаден генерал Димитър Шивиков, служил като национален командир на българския контингент в Афганистан.

Командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, бил е командир на българския батальон в Ирак. Димитър Шивиков е авторът на девиза на 68-а бригада „Специални сили“ - „Там, където другите не могат“. Родом от Куртово Конаре, завършил немската гимназия в Пазарджик.

На следващото място в листата е пловдивчанката Райна Дончева, машинен инженер, експерт по авиационни технологии и икономист със специалност „Финансов мениджмънт”. Член на изпълнителния съвет на ЗНС.

Още един пловдивчанин - проф. Христо Смоленов, учен, експерт по антитероризъм, е на 11-о място в листата на воеводите.

Бил е гост-професор в Университета на Монреал и в Католическия университет на Америка във Вашингтон. Автор на документални филми и книги, имащи за цел да докажат, че най-древната цивилизация е възникнала по нашите земи преди повече от 7000 години.

В листата на „Атака” присъства само един пловдивчанин - икономистът Христо Спасов, който е поставен на трета позиция. Това е сериозно постижение, тъй като кандидатите за евродепутати бяха избрани напълно прозрачно, от зрителите чрез кастинг, политическо риалити, излъчвано по партийната телевизия.

Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов” залага на доказани прагматици. Неслучайно водач е именно бившият вицепремиер Валери Симеонов, лидер на НФСБ.

В листата има един пловдивчанин, затова пък авторитетен - бившият кмет на града под тепетата и настоящ депутат в 44-ото НС Славчо Атанасов заема почетното 17-о място, което е знак за качествените хора, на които разчита коалицията.

Коментари