Вижте тузарската вила на Марешки в Троянския Балкан

Майката на политика опъва тежки софри в семейния имот

Веселин Марешки е морско чедо, но се е погрижил да се подсигури и с имот в планината, където през студените месеци семейството му да си почива далеч от шумотевицата на големия град. За своя горски пристан зам.-председателят на Народното събрание е избрал село Орешак, намиращо се в подножието на Троянския Балкан.

Планинската вила на Марешки била на два етажа и разполагала с просторен двор, засаден с вечнозелени дървета и храсти. Те стратегически били разположени точно по каменната ограда, за да не могат любопитните погледи на зяпачите да ги прехвърлят. Освен спални помещения в къщата на Марешки в курортното село имало и механа, която била обзаведена предимно с дърво. Там семейството най-често се събирало на празнични обеди и вечери, а майката на Веселин посрещала приятели и гости от всички краища на България. Край камината прочутата с медения си глас варненка изпълнявала вечните си шлагери и радвала компанията.

Въпреки че Веска Марешка по традиция всеки февруари получава като подарък от успешния си син олинклузив почивка на някоя райска топла дестинация, тази година тя изкарала цялата зима в България. В последно време обаче се преместила за по-дълго именно в семейната вила в Орешак, където се калявала за здраве, излизайки съвсем леко облечена на минусови температури на снега в двора. Това обаче не означавало, че за рождения ѝ ден през пролетта синът ѝ няма да я изненада с екскурзия в чужбина.

Благодарение на неговото състояние тя успяла да обиколи света на преклонна възраст. Освен цяла Европа Веска имала шанса да види разкошните плажове със ситен пясък на Малдивите, че дори да превземе и Африка, където неотдавна била на едномесечно сафари. 74-годишната Марешка се чувствала в страхотна форма и изморителните дълги полети изобщо не ѝ повлиявали негативно. Имала мерак даже да изкара курс за пилот. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?