Вижте срещу каква тлъста лихва давал заеми ромският барон Пандурито

40 хил. лева са в основата на ареста на ромския барон Михаил Щерионов-Пандурито. Това стана ясно при днешното разглеждане на мярката му за неотклонение в РС Бургас. 

Пандурито дал парите на Хакъф Хакъф, който твърди, че е поискал 25 хил. лева, но впоследствие Пандурито поискал да му върне 40 Хакъф. На няколко пъти през лятото връщал по 4 000 лева, но сумата постоянно се увеличавала, вместо да намалява, оплакал се на разследващите Хакъф. На практика се оказвало, че тези 4 хил. лева били лихвите по заема на месец, а не главницата, пише "Флагман".


Налюдаващият прокурор Иван Кирков поиска Пандурито зад решетките. Доказателствата срещу него са солидни, грози го сериозна присъда, подчерта Кирков. Той смята, че ако ромският барон излезе на свобода можел да окаже натиск над свидетелите. Освен това скоро се очертавало освен за изнудване, да се сдобие и с обвинение за лихварство. При претърсването на дома му е открито вещество, което при първите проби реагирало на амфетамин.


В съдебна зала адвокатът на Щерионов Росен Кожухаров изтъкна, че клиентът му се грижил сам за трите си деца. Съпругата му починала през миналата година и сега той бил единствената опора на семейството. Кожухаров е категоричен, че не е необходимо да се налага най-тежката наказателна мярка "задържане под стража".

Пострадалият Хакъф Хакъф е разпитван многократно, давал непоследователни и противоречиви показания, твърди Кожухаров.

Според Кожухаров Хакъф и клиентът му били в добри отношения и това показвали свидетелските показания. Заемът бил между приятели, но след като не е имал възможност да ги върне, решил да натопи Щерионов, за да се отърве.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?