Вижте списък на болестите, при които плуването е забранено

Къпането има медицински противопоказания по същия начин, както всяка друга физическа активност при определени условия

В горещите летни дни едва ли има по-лесенначин да се разхладим, от това да се изкъпем в морето, басейн, река или друг водоем. Лекари обаче алармират, че има заболявания, при които не можете да плувате, тъй като е опасно за здравето ви. 

Според главния специалист-психиатър на Министерството на здравеопазването на Московския регион Виталий Холдин, къпането има медицински противопоказания по същия начин, както всяка друга физическа активност при определени условия.

Лекарите съставиха списък на болестите, при които не можете да плувате.  Ето го и него:

респираторни заболявания

заболявания на сърдечно-съдовата система

захарен диабет

заболявания на нервната система

епилепсия

възпаление от инфекциозен характер

Също така безспорна опасност при къпане във вода има ако го праввите след употреба на алкохол. Виталий Холдин отбеляза, че пиян човек губи контрол над поведението си, ориентацията и координацията на движенията му се влошава, което е много опасно, когато е във водата.

Освен това алкохолът потиска инстинкта за самосъхранение, каза от своя страна Борис Белозеров, главен специалист психиатър в Министерството на здравеопазването в Московска област.

Психиатърът заяви, че "под въздействието на алкохола започват да надделяват инхибиторните процеси, човек престава да чувства опасност, което е честа причина за инциденти.

Лекарите отбелязват, че къпането в хладка вода вече е стресиращо за организма: в същото време стените на съдовете се стесняват, сърдечната честота се ускорява и налягането се повишава.

При наличие на хронични заболявания или в случай на пиене на алкохол, негативните симптоми само се засилват, пише zdrave.to.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?