Подай сигнал

Вижте новото любимо място на пловдивчани СНИМКИ

Галерия

от ГАБРИЕЛА ЛАЗАРОВА 22633 прегледа 0

Пловдивчани вече си имат ново любимо местенце в града под тепетата и то е шадраванът на Бунарджика. Повече от 40 години кътчето пустееше. Преди малко повече от месец, обаче водното огледало под Аквадукта отново заработи и с всеки изминал ден привлича все повече и повече посетители.

Въпреки, че около шадравана има изсипан пясък, разместени камъни и теренът все още представлява недовършена строителна площадка, заградена с метални ограждения, нищо не може да спре минувачите да се приближат.Надписът върху мрежите „Внимание, строителен обект! Влизането забранено!“ остава незабелязан от красотата под Аквадукта.

Танцът на водните струи и разплискването на капките внимателно се следи от запалени фотографи и любопитни чужденци. Мечката, стояща над фонтаните, се радва ежедневно на десетки прегръдки и става повод за много покатервания по скалите.

И днес, в най-големите жеги, водните атракциони на Бунарджика са като оазис за крачещите из хълма. Няма такива, които да не се спрат и да не се докоснат до хладката вода. От всички алеи и по каменните стълби нагоре прииждат най-различни групи. Някои използват момента да пробват новите дървени пейки наподобяващи скари, други щракват по едно селфи и продължават пътя си, а трети предпочитат да подхванат любимото си четиво под дебела сянка, слушайки шумоленето на водата.

Най-големите щастливци на тепето си остават малчуганите, които цапат с крачета и пляскат с ръчички, докато заобикалят весело струите.

Забавата на хълма оглася подножието му с детски смях и ще продължи още дълго. А вечерта, любимото място на пловдивчани отново ще се напълни с хора, този път дошли да се порадват на шадравана на тъмно.