Подай сигнал

Вижте новото любимо място на пловдивчани СНИМКИ

Галерия

от ГАБРИЕЛА ЛАЗАРОВА 22474 прегледа 0

Пловдивчани вече си имат ново любимо местенце в града под тепетата и то е шадраванът на Бунарджика. Повече от 40 години кътчето пустееше. Преди малко повече от месец, обаче водното огледало под Аквадукта отново заработи и с всеки изминал ден привлича все повече и повече посетители.

Въпреки, че около шадравана има изсипан пясък, разместени камъни и теренът все още представлява недовършена строителна площадка, заградена с метални ограждения, нищо не може да спре минувачите да се приближат.Надписът върху мрежите „Внимание, строителен обект! Влизането забранено!“ остава незабелязан от красотата под Аквадукта.

Танцът на водните струи и разплискването на капките внимателно се следи от запалени фотографи и любопитни чужденци. Мечката, стояща над фонтаните, се радва ежедневно на десетки прегръдки и става повод за много покатервания по скалите.

И днес, в най-големите жеги, водните атракциони на Бунарджика са като оазис за крачещите из хълма. Няма такива, които да не се спрат и да не се докоснат до хладката вода. От всички алеи и по каменните стълби нагоре прииждат най-различни групи. Някои използват момента да пробват новите дървени пейки наподобяващи скари, други щракват по едно селфи и продължават пътя си, а трети предпочитат да подхванат любимото си четиво под дебела сянка, слушайки шумоленето на водата.

Най-големите щастливци на тепето си остават малчуганите, които цапат с крачета и пляскат с ръчички, докато заобикалят весело струите.

Забавата на хълма оглася подножието му с детски смях и ще продължи още дълго. А вечерта, любимото място на пловдивчани отново ще се напълни с хора, този път дошли да се порадват на шадравана на тъмно.

Коментари


Браво на кмета и на районния кмет. Нека да е хубав нашия град.

Най-високото лайно е щръкнало на върха и е високо близо 11 метра

ганчо най обича захаросани фантани,,,замазват ви очите с некви басейни, града е презастроен мега мръсен , въздуха е токсичен , пълно е със селяндури потници, простотия, чалга и кифли крокодили...и кучкари с песове серат наволя по тепето, няма една педя без пресни и големи лайна!

ШАДРАВАНИТЕ СА СТАРИ.ЕДНО ВРЕМЕ ГИ ПАЗЕХА ПЪДАРИ ИЛИ КАКТО ГИ НАРИЧАХМЕ-ПЪДАРИЦИ.НА ЛЯВАТА РЪКА ЧЕРВЕНА ЛЕНТА,В УСТАТА СВИРКА И ТОЯГА В ДЯСНАТА-ТОВА БЕШЕ ОБЩ.ОХРАНА ПРЕДИ 60 ГОДИНИ.ПРАВЕХМЕ ГИ ДА СИ ГОВОРЯТ САМИ,КАКТО СЕ КАЗВА,НО ТОВА Е ДРУГА ТЕМА.ПО ЦИМЕНТОВИТЕ ПЪРЗАЛКИ ХВЪРЛЕТЕ МАЛКО ПЯСЪК И ДАВАЙТЕ НАДОЛУ-НЯМА СПИРАНЕ...

Е как си позволихте да пуснете тази статия, след като и това е един от многобройните хубави проекти по време на мандата на кмета Тотев.

Здравейте препорьчвам ви Теленовелата хит Италианската булка Изльчен по Бтв и по Бтв Лейди Повторение всеки следобед без сьботите и неделите от 13 до 13 55 14 часа по Бтв Лейди

Дотук добре,но остава по-трудната част-как всичко това да се опази от разни гамени,които обичат да чупят и разрушават.

Мечката е супер! И водните каскади.

Браво! Не случайно Пловдив е най красивия град не само в България, но е в топ 50 в света!

Страхотен български сайт за игри от които се печели! Играй безплатно, печели истински награди!Десетки видове игри, томболи, лотарии!Развий твой блог - печели от писане на статии!Без ограничения - колкото повече играете, толкова повече печелите!Най-важното - напълно безплатно е, и се забавлявате!Регистрация тук - http://freelotto.eu?ref=70876&bsd=vi8YKxpwEmf