Вижте мъжа, арестуван за убийството на милионерката Виолета

Десет години след убийството на една от най-богатите жени от Пловдив – Виолета Балабанова, полицията стигна до заподозрян за зверството. Окръжната прокуратура в града задържа 32-годишния Здравко Дечкин по подозрение, че той е човекът, наръгал няколко пъти с нож в корема жената пред дома й. Разследването установило, че е действал по поръчка на сина на жертвата – Георги Балабанов, който искал да задигне нотариалните актове на цялото имущество, оставено от покойния му баща. Виолета ги носела винаги със себе си в дамската си чанта.

Трагедията се разиграла на 30 септември 2009 г. Вдовицата вечеряла със сина си, който я закарал до кооперацията, в която живее. В тъмното там я чакал съучастникът му Здравко. Той се опитал да изтръгне чантата й, но когато усетил съпротива, започнал да я ръга с нож в корема.

Медиците не успели да спасят жената и тя издъхнала от тежките рани. Подозренията на полицията веднага паднали върху сина й Георги, който наследил всичко, но доказателства не били събрани. Младежът разпродал имотите и го ударил на купон. Изпил и наследството на баба си, а когато през 2011 г. обеднял, опитал да се самоубие. Година по-късно Георги загинал, след като се разбил с мотора си в Слънчев бряг. 

Делото за убийството на Виолета било възобновено през миналата година. Разследващите стигнали до Здравко Дечкин, който работи като управител на заведение. Той е задържан за 72 часа. Ако вината му бъде доказана, може да получи до 20 г. решетки или доживотен затвор. Информацията е на колегите от "Труд".

снимки: фейсбук

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?