Вижте къде забраняват паркирането за Пловдив 2019

Строги забрани за движение и паркиране на МПС в центъра на Пловдив ще бъдат въведени в деня на откриването на Европейската столица на културата. От полицията вчера съобщиха, че на 12 януари още от 12 ч. по обяд до края на съпътстващите спектакъла културни събития се въвежда временна организация на движението.

Мерките включват спиране на автомобилното движение по цялото протежение на бул. „Цар Борис III Обединител“ от бул. „Хр. Ботев“ до бул. „Шести септември“.

От Старинен Пловдив и кв. „Капана“ колите ще се изнасят по ул. „Фр. Ж. Кюри“ към бул. „Шести септември“.

Спира се движението на автомобили по ул. „Патриарх Евтимий“, източно и западно от бул. „Цар Борис III Обединител“. Ограничава се и достъпът към булеварда от улиците „Граф Игнатиев“ и „Цанко Дюстабанов“.

Забранено ще бъде паркирането по части от улиците„Иван Вазов“, „Цар Асен“, „Крали Марко“ и „Д-р Г.М.Димитров“.

Както "Марица" вече писа, жестоки ограничения за паркиране ще бъдат въведени в цялото каре, заключено между булевардите. "Шести септември", "Източен", "Христо Ботев" и "Руски" на 12 януари. В синя зона ще може да се спира, но извън нея - не. През целия ден пет паяка ще вдигат автомобилите, нарушили забраната. 

За гостите на Културна столица се отреждат три буферни паркинга, където ще може да се паркира безплатно. Единият е до панаира, вторият - пред зала "Колодрума", а третият - край стадион "Пловдив".

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?