Вижте кой подпали бившия завод „Чайка“

Сградата на бившия завод „Чайка“, която се намира на булевард „Шести септември“ в Пловдив, горя вчера. Сигналът е получен в пожарната около 11,30 ч. Според информацията причината са ремонтни дейности, които са се провеждали на последния шести етаж.

Искри от ъглошлайф са попаднали във въздухопровод и така са стигнали до втория етаж, където се намира склад за платове и текстил. Материалите са се запалили и така е лумнал пожарът.  

Към бул. „Шести септември“ веднага бяха изпратени 6 екипа с 5 противопожарни автомобила и автомеханична стълба. Огнеборците бързо локализираха огнената стихия и я погасиха. Пристигнаха и служители на Шесто РУ, които подпомагаха действията на колегите им от пожарната. На мястото беше и директорът на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Георги Мангараков.

Работниците бяха мигновено евакуирани от сградата. Няма данни за пострадали. Служители на реда обходиха и провериха цялата сграда за бедстващи хора, а малко по-късно бяха сменени от техни колеги, тъй като в района се носеше опасен и гъст дим. Прозорците на обгазените помещения бяха разбити, за да може сградата цялостно да се проветри.

Размерът на нанесените щети тепърва ще се изяснява, а вчера работният ден в бившия завод „Чайка“ приключи преждевременно.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?