Вижте какво точно сполетя заклещения Калоян нощес СНИМКИ

17-годишният младеж Калоян, който снощи падна до Драматичния театър, е със счупен крак.

Инцидентът е станал снощи около 21:20 часа.

Четири момчета на възраст около 17-18 години се размотавали в района около театъра. Тийнейджърът практикувал модерното в последно време ямакаши - екстремно скачане, катерене и преминаване през градски препятствия.  

Служители на заведенията около театъра твърдят, че верояно някой от приятелите на момчето го е провокирал да се покатери, за да докаже мъжествеността си.  Дали това е истината, или просто пострадалият е търсил тръпка, не се знае. Така момчето се покатерило на височина около 8 метра по сградата на гърба на театъра на улица „Найден Геров“. След това обаче паднало в дълбоката дупка на старата изоставена постройка и се заклещило там.

Тъмното пространство е тясно около  50 сантиметра  и дълбоко поне 5 метра, видя репортер на "Марица". Калоян е паднал на крака си и го е наранил сериозно. Той сам се обадил от телефона си на пожарната, за да ги помоли да го извадят. През това време тримата му авери изтичали в съседния ресторант „Рафи“, за да потърсят помощ. Управителят на заведението веднага реагирал и се обадили на полиция и бърза помощ. Бързо пристигнали екипи на сектор „Специализирани оперативни дейности“, Бърза помощ и полиция. Пръв обаче се отзовал чичото на екстремния скачач и говорил с него по телефона, докато бил в тясното пространство.

„Дълго време и много усилия отне на  пожарникарите да извадят момчето“, каза управителят на ресторант „Рафи“, който по това време е бил на смяна. След като дежурните медици прегледали катерача на сгради, той е бил заведен  за рентгенова снимка в болница "Света Каридад“.

Момчето е в адекватно състояние, с изключение на наранения крак. Приятелите му не дали обяснение, защо Калоян се е покатерил и говорили объркано, тъй като били уплашени.

Къщата, залепена до Драмата, е стара, срутена, пълна с боклуци и опасни стръмни дупки, като тази, в която е било заклещено момчето.

Не се знае чия собственост е имота със страшната постройка и защо е в такова окаяно състояние.

„Ще изпратя екип още днес да провери мястото, да издири собствениците на имота и да се разбере защо не го поддържат. След това по най-бързия начин ще направим необходимото за обезопасяването му“, каза Георги Стаменов, кмет на район „Централен“, пред „Марица“.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?