Вижте какво откриха до трупа на шефа на КАТ

Близо 10 000 лева и незаконен револвер са открити край трупа на шефа на КАТ - Казанлък Тодор Николов.

Същевременно от Районната прокуратура в Казанлък съобщиха, че разследването за смъртта на Николов е по чл. 127 ал. 1 от Наказателния кодекс – който, по какъвто и да е начин, подпомогне или склони другиго към самоубийство и последва такова.

Припомяме, че трупът на Тодор Николов бе намерен вчера около 13.00 ч. в гориста местност между село Бузовград и язовир "Копринка". По думите на директора на Областната дирекция на МВР Георги Хаджиев смъртта е настъпила 38 часа преди тялото да бъде открито.

Парите са били изхвърлени в близка крайпътна канавка. Мъртвият е държал в ръката си служебния пистолет "Макаров".

Лекари от съдебна медицина потвърдиха версията на разследващите, че причина за смъртта е огнестрелна рана в дясното слепоочие.

"Намирането на пари около самоубил се човек, това е някаква индикация за корупционни практики. Ние сме длъжни да направим разследването и ще го направим. В районната прокуратура на този етап не са постъпвали някакви конкретни сигнали срещу този човек", предаде БНР.

От съдебна медицина отказаха да съобщят дали Тодор Николов е страдал от нелечимо заболяване, което евентуално би могло да бъде причина за фаталното му решение.

Основната версия, по която продължават да разследват смъртта му остава самоубийство.

Втори оглед се извършва днес на мястото, където вчера той беше открит мъртъв.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?