Вижте какви мерки взима КАТ за спокойствието на пловдивчани

Пътните полицаи ще бдят за джигити и почерпени шофьори

Служители на „Пътна полиция“ обещават изключително строг контрол на водачите по време на великденските празници, за да е гарантирано безпрепятственото пътуване в областта.  

За целта ще бъдат мобилизирани всички технически средства - камери, тестове за алкохол и наркотици и др. Освен това ще има униформени на всеки вход и изход на града, за да бъде пътуването безопасно за всички. Това съобщи пред журналисти говорителят на КАТ инспектор Ботьо Гиргинов. 

„Във връзка с очакваното голямо пътуване на хората е създадена организация, която включва всички средства и сили. Когато получим конкретни данни за нарушения на обществения ред или Закона за движение по пътищата, незабавно ще предприемаме всички законови мерки“, заяви Гиргинов.

С​итуационният център е създаден така, че по-най-бързия начин да могат да се пренасочват сили в различни критични точки. Ще бъдат мобилизирани и всички мотори на полицията.

Синята зона е безплатна, но униформените призоваваха всички да оставят своите автомобили. 

„Проверете всички документи и срока на тяхната валидност. Особено шофьорската книжка. Нека да не управляват под въздействието на алкохол, наркотици или аналози - безкомпромисни сме, независимо от човека или водача“, съветва инспектор Гиргинов. 

Хората, които смятат да пътуват извън града, следва да извършат технически преглед на автомобила, с които ще превозват своите близки. Освен това трябва да имат запас от вода, гориво, както и батерия на телефона. 

„Телефон 112 е само за рискови ситуации. Очакваме сигналите от страна на обществото, за да може да реагираме по най-бързия начин“, завърши Гиргинов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?