Вижте каква е пътната обстановка в Пловдивско

Мокри са пътните настилки в Пловдив и областта, съобщи за Радио „Фокус“-Пловдив дежурният в Областно пътно управление. През изминалото денонощие навсякъде е валяло дъжд с изключение в района на Студенец и село Здравец, където е валяло сняг. Няколко ограничения за движения на МПС са въведение в област Пловдив.

Целогодишна е забраната за движение на моторни превозни средства по пътя Белица-Загражден-Давидково, в участъка от км 13 до км 18. Забранено все още е движението на камиони по-високи от 4 метра през тунелите по пътя Асеновград-Нареченски бани. Забранено е също преминаването на камиони над 12 тона по пътя Поповица-Болярци. Обходният маршрут за водачите е по пътя Поповица-Садово-Кочево-Болярци.

Повишена опасност от падащи камъни има по пътищата в планинските райони. Водачите трябва да шофират внимателно по направленията Бачково-Нареченски бани, Кричим-Стамболийски и Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец, съветват от Областно пътно управление. Проходът Троян-Кърнаре остава затворен за движение на всички моторни превозни средства.

Движението в Пловдив е интензивно. Традиционно колони от автомобили се образуват по булевардите „Христо Ботев“, „Цар Борис III Обединител“, „Източен“, „Руски“, „Васил Априлов“ и „Шести септември“, както и по входно-изходните артерии. Затворен за движение е участъкът от ул. „Христо Г. Данов“, в отсечката между ул. „Антим I“ и ул. „Свети Климент“ заради строително-ремонтни дейности. Очаква се благоустройството да приключи до края на април. Като обходен маршрут може да се използва трасето ул. „Антим I“ – ул. „Скайлер“ – ул. „Софроний Врачански“.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?