Вижте как варират цените на имотите в Хасково

Цените вървят нагоре въпреки изключително слабия пазар на имоти в Хасково

Въпреки слабия пазар, цените на недвижимите имоти в Хасково вървят нагоре, показа наша проверка. Причината за това  са и санираните блокове, които в  града са 88. Логично е жилищата,  които се продават в такива сгради, да са по- скъпи.  Те са с нови дограми, в обновена, енергийно ефективна сграда са, ремонтирани са общите части,  коментират брокери на недвижими имоти. Именно при панелките се забелязва поскъпване, докато при новото строителство не е точно така.


Какъв имот може да се купи в Хасково и на какви цени?


Цените са доста по-ниски в сравнение с други градове на страната. Тристайните панелни  апартаменти вървят на цени от 66 до 80 хил. лв. в зависимост от състоянието и района. Срещу 74-80 хил. лв. се предлагат санирани апартаменти,  напълно обновени вътре и отлично поддържани, каквито по принцип в града са малка част от предлаганите жилища, коментират брокерите. На цени около и малко под 60 000 лв. може да се намери тристайно жилище, но в много лошо състояние,  т. е.  за тотален ремонт, в който ще вложите поне 20 000  лв.  


Традиционно най-търсени са двустайните жилища. Панелните  се предлагат на цени около 60 000 лв. -  според състоянието и  локацията.


Тристаен апартамент ново строителство може да се купи за 90 000 лв. Такава е офертата за новострояща се сграда, близо до автогарата, където не е най- доброто място за живеене.


В друга новострояща се модерна сграда в кв. „Училищни“ тристайни жилища се предлагат за 550 евро на кв. м. Не са малко и жилищата в нови сгради, които се продават поне от 2-3 години, показа нашата проверка.


Многостайни жилища в нови сгради под 120 000 лв. не могат да се намерят, показват още офертите на брокерите.


Голяма част от имотите  се продават извън агенциите, дори в строящите се сгради, инвеститорите предпочитат да ги продават сами, установи проучването ни.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?