Вижда му се краят: Редят плочките пред партийния дом

Плочки пред бившия партиен дом вече  редят строителите от фирма "Драгиев и ко", която изпълнява обществената поръчка за реконструкцията на пл. "Централен".  Новата настилка вече е положена около Военния клуб и  паметника на Гюро Михайлов, макар че мястото около постамента се ползва за склад на строителни материали. За пешеходците е  направено коридорче, по което да преминават. 

 

Плочките са бели,  от бетон, но контурите на античния форум на Филипопол са очертани със сив гранит.  От фонтана, от който беше свалена пластиката на Жорж Трак, изработена по повод на приемането на България в Европейския съюз, е останал само шадраванът. Той не е премахнат и вероятно бетонната чаша ще се използва за ново водно огледало. По проект на площада трябва да има  сух фонтан  с над 50 дюзи, от които ще блика вода, и водна атракция, която ще символизира Марица.  Паметният знак, поставен в чест на посещението на папа Йоан Павел II в Пловдив, е опакован, за да не се уврежда. Той е изработен от бял мрамор и ще бъде запазен.  

 

От страната на "Тримонциум" багери ринат пръстта, защото тук работата тепърва започва.  По договор площадът трябва да бъде завършен през октомври. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
МАЙНА

МАЙНА

23.05.2019 | 13:48

КАКВО БИ СТАНАЛО С ПЛОЧКИТЕ,АКО ПО ТЯХ МИНЕ ТЕЖКА КОЛА...НАПРИМЕР ПОЖАРНА КОЛА ЗА ГАСЕНЕ НА ПОЖАР? А КЪДЕ ЩЕ ОТИДЕ ОБРАТНАТА ВОДА ПРИ ЕДИН ПРОЛИВЕН ДЪЖД? ,,ПРОЕКТАНТИТЕ,, СА ВЪЗЛОЖИЛИ ТРЪБИ С ОТВОР ДО 15 СМ И ПРЕД ДНА СА МОНТИРАНИ НА 90 ГРАДУСА????

Отговори
0 3
Батко

Батко

23.05.2019 | 12:51

Много криви тия плочки, минавам редовно и толкова кривини не съм виждал, дано ги оправят.

Отговори
0 3
КОКО

КОКО

23.05.2019 | 12:24

ЧАКАМЕ ДВЕ МИНИ КОСТИНУРКИ ОТ ЯПОНИЯ И ЕДНА ЗМИЯ ИЗБЯГАЛА

Отговори
0 3
Бети

Бети

23.05.2019 | 11:40

Краят изобщо не му се вижда. С всеки изминат ден се копае все повече и повече. Дано да греша, но краят го виждам след около година. И как да е по-рано като виждам, че работят 5-6 човека.

Отговори
3 4
НАЙ СЕТНЕ

НАЙ СЕТНЕ

23.05.2019 | 11:32

Очаквания Площад, дано са здрсви и красиви плочките, а, мсйсторлте да не си "оставят ръ ете".... А ЗООПАРКА - КОГА?

Отговори
3 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?