Виртуозът Вадим Репин идва в Пловдив с цигулка от 18 век

Гениалният цигулар Вадим Репин ще гостува за първи път в Пловдив на 4 октомври. Публиката ще се наслади на виртуозните му изпълнения и звука на цигулката модел “Bonjour”, произведена от италианския майстор Джузепе Гуарнери през 1743 година. До ден днешен никой не е разгадал тайната на цигулките на  Гуарнери дел Джезу, която придава вълшебството на звука.  Инструментите, създадени от него, са ненадминати по дълбочината, силата и красотата на звука и изпъкват много при акомпанимент от голям оркестър.

Софийската филхармония, по чиято покана гостува Вадим Репин, ще свири с него на концерта в комплекс “Сила”. Заедно ще представят романтичния Концерт за цигулка на Макс Брух.  Популярната Италианска симфония на Менделсон, Интродукция и Рондо Капричиозо от Камий Сен-Санс също са включени в програмата на неповторимия концерт.

На 4 октомври пловдивчани ще посрещнат и родения и израснал в града под тепетата диригент Найден Тодоров, директор на Софийската филхамония. Маестрото прави диригентския си дебют само на 16 години като ученик в Музикалното училище Добрин Петков в Пловдив, където създава Младежки оркестър Пловдив. Впоследствие Найден Тодоров завършва Виенския университет за музика, като стипендиант на Ротари клуб – Виена. През 1996-1997 е поканен от фондация Ленард Бърнстейн, Йерусалим, на специализация в Израел и там работи с Менди Родан – диригент на Израелската филхармония.  Към днешна дата пловдивчанинът е носител на множество награди и признания, чест гост-диригент на големите оперни сцени в Европа, САЩ и Азия.

Билетите за концерта на Вадим Репин в Пловдив вече са в продажба на всички каси на Ивентим и Билетния център пред общината, а цените са от 20 до 50 лв.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?