Следвайте ни

Завършиха паркинга на новия парк в „Смирненски“

viber icon

Паркинга на новия парк, които се строи в „Смирненски“, вече е завършен. Паркоместата са 19, а общинските служители са положили асфалтовата настилка за тях. Остават довършителни работи по обособяването на клетките за коли с бяла маркировка.

Работниците вече свързват паркинга с тротоара. „Краят на пешеходната част ще бъде полегата, за да могат майките с колички да минават по-лесно“, обясняват строителите. След поставянето на бордюрите ще бъдат наредени и плочки по тротоара. Завоят на кръстовището на улиците Ружа и Равнища ще бъде разширен. Очаква се да бъде обособена и нова градинка за малки кучета. Тя ще бъде разположена на площ от 50-60 квадрата и ще се намира в страни от градинката за големи кучета.

Междувременно работниците са започнали да боядисват и старите ограждения, в които се разхождат големи кучета. Пребоядисани ще бъдат и препятствията за животните и скамейките, и ще бъде поставена нова талпа.

След дъжда в сряда се е наложило строителите да отводнят терена преди да започнат работа. Причината –  шахта е била запушена. Оказало се е, че при стар ремонт в нея са били поставени камъни.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Чоната

Чоната

16.07.2019 | 17:17

Пълни глупаци. Вместо да направят голям паркинг, който наистина да реши проблема с колите, те правят втора клетка за кучета, при положение че първата е голяма и почти винаги празна. Иначе нареждат тротоар, който за какво точно е нужен, не става ясно. Необходими бяха максимален брой паркоместа, но кой да се сети за това в тая неадекватна общинска администрация. И когато все пак се мръднат предизборно и направят нещо, и то пак калпаво се получава. Пълна загуба на време, пространство и материя са тия чиновници.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?