Следвайте ни

Зам.-кметът Анести Тимчев се отчете: Как Пловдив разви социалните услуги в година на COVID-19?

viber icon

Първата година от мандата на новата местна власт в Пловдив вече измина и дойде време за равносметка. Зам.-кметът Анести Тимчев се отчете как социалните услуги в общината са се развили през 2020 г., която минава под знака на COVID-19. 

Тимчев завари 52 социални услуги от предшественика си Георги Титюков, който се очаква отново да поеме ресора в близките дни. Още в началото обаче се появиха и първите проблеми – сигнали за лошо отношение към настанените в КСУ „Св. Георги“. Последваха множество срещи с роднини на пациенти и освободен от длъжност персонал. 

Близо 32 000 души от областта се нуждаят от социални услуги. От началото на годината общината е осигурила транспорт за над 600 трудноподвижни граждани. Създадена е и възможност те да посещават събития от Културния календар на Пловдив.

Анести Тимчев отчете и свършеното в ресорите „Европейски проекти“ и „Екология“, за които ще продължи да отговаря. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Смях

Смях

26.10.2020 | 13:40

32000 лица от областта имали нужда от услуги - това е пълен смях! Той оправи община Пловдив, та тръгна областта с още 17 общини дя оправя

Отговори
1 0
Проект Еко Логов

Проект Еко Логов

26.10.2020 | 11:33

Какво толкова може да свърши един човек от третата възраст? Всичко ново е забравено старо! А текущето е заварено полужение! За евро проекти да не говори, защото нито правят опит да възстановят екологичния транспорт и тролеите нито нещо свързано със земените системи и респераторните и онко заболявания в най - мръсния град в Европа!Защо в новия ОУП няма запис че ще възстановят тролеите? Новото е само това, че пак се върнаха метлите от храсти в чистота! Не разбрах и какви Евро проекти са направили?

Отговори
3 1
Умните

Умните

26.10.2020 | 10:45

Браво! Добре свършена работа! По всичко личи качество и професионализъм!

Отговори
1 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?