46

Трети ден протест в Цалапица, искат изселване на убийците на Митко ВИДЕО

Утре хората ще се съберат пред сградата на Районния съд в Пловдив

Искания за изселване на извършителите на зловещото убийство на 24-годишния Митко искат жителите на Цалапица. Не може да живеем с такива хора, притесняваме се за децата си, сподели Георги Аврионов и Анелия Попова.

В парка се събраха повече от 200 души, сред които майки с колички, пенсионери, много младежи. Протестиращите разпънаха огромен плакат с надпис "Доживотна присъда без право на замяна!".

Всички са потресени от случилото се. "Искаме справедливост и да знаем докъде е стигнало разследването", каза Анелия Попова от селото.

Все още местните не знаят каква е причината за убийството на Димитър Малинов.

Пред екип на "Марица" някои от жителите споделиха, че причината е била изтеглен кредит от Рангел Бизюрев, като поръчител му е станал Димитър. Според хора от Цапалица Рангел е карал Димитър да изплаща вноските и когато той е спрял, напрежението между тях ескалирало.

Преди малко из Цалапица тръгна и шествие, водено от деца с плакати. То пое на мирен поход към магистралата.

"Всички сме тук за нашите деца", обявиха организаторите на протеста. Всички застанаха на колене за минута мълчание и отдадоха почит на Митко.

Протестиращи се очаква утре да бъдат пред сградата на Районния съд в Пловдив, където ще се гледа мярката на близнаците Валентин и Борислав. "За нас няма един убиец и двама съучастници, а трима убийци. Искаме доживотни присъди", каза вуйчото Пейчо Малинов, както и други роднини.

Шествието продължава спокойно, ескортирано от полиция. В първите редици е и майката на убития Димитър.

Това е третият протест в Цалапица след убийството на 24-годишния Димитър Малинов. Младият мъж изчезна безследно на 20 юли, след като бил на гости на майка си. Той бе близо седмица в неизвестност преди полицията да открие тялото му, заровено на километър от Цалапица. Заподозрян като извършител на жестокото престъпление е Рангел Бизюрев, който избяга в Германия и се издирва с европейска заповед. 

Преди дни пък бяха арестувани близнаци от Цалапица, подпомогнали убиеца на Димитър. Установено е, че малко след като Рангел извършил убийството, братята Валентин Д. и Борислав Д, са му помогнали като са укрили трупа на убития млад мъж. Очаква се прокуратурата да поиска постоянен арест за близнаците. Към момента те са задържани за 72 часа.

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?