Следвайте ни

Театър и агнешки дреболии на Street Food & Music Festival в Пловдив ВИДЕО СНИМКИ

viber icon

Street Food & Music Festival започна втория си ден. Точно в 11 часа на децата бе показан спектакълът "Косе Босе" на Кукления театър. Въпреки убийствената жега той събра десетки малки критици с бабите им.

Никой не се бе сетил да организира някаква сянка за тях.

След това започна детското шоу Bambini. Под най-дебелата сянка отстрани на терен на подлеза под Пощата имаше място, където бяха организирани игри за малките пловдивчани.

В 13 часа, точно когато термометрите мината 35 градуса, пловдивският шеф Росен Чакъров демонстрира как се прави ризото с охлюви и манатарки.

Организаторите постоянно напомняха с микрофон, че във фестивалната зона не може да се плаща кеш. За целта на една от двете каси може да се закупи специална електронна карта, с която да се опитват, ястия, коктейли и здравословни храни.

Най-евтината еднодневна карта е за 20 лева.

А цените не са никак малки. Най-евтината пърленка е 2 лева, а порция пържени картофи - 4.

Другата евтиния бе порция катък за 3 лева. Свинските бузи и врат започваха от 10 лева нагоре. Грилованите зеленчуци - 5 лева.

Порция пушени ребърца, кръстена АК-47, бе 15 лева.

Атракция стана ястието "Кукуряк". То представлява метър и половина шиш, на който са набучени дреболии обвити с було. Всичко това е омотано с агнешки черъвца и се пече на дървени въглища.

Много от гостите на фестивала разглеждаха с интерес и си правиха селфита пред отрупаните с мръвки маси. Други опитваха коктейли от плажни каравани.

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?