Следвайте ни

Страшен хаос в Кючука! ВиК авария блокира булевард ВИДЕО

viber icon

Хаос цари в пловдивския квартал Кючук Париж заради поредния авариен ремонт на изгнил магистрален водопровод. Участъкът е компрометиран от години и на всеки два месеца тръбите се пукат отново. Така още в ранните часове на деня се обърка движението на автомобилите, а хората не знаеха на кои спирки да слизат при променения маршрут на автобусите. Причината – заради аварийния ремонт двете платна на бул. „Александър Стамболийски” в участъка от ул. „Болград”  до ул. „Околчица“ са затворени.

Движението в района ще бъде пуснато в 16:00 ч., съобщават от ОП „Организация и контрол на транспорта“.  

По ул. “Болград“ движението е страшно. Дясната лента е заета от паркирали автомобили, затова се налага преминаващите по нея коли да се нареждат една зад друга и да чакат насрещно движещите се, за да преминат.

„Аварията създава огромен проблем. Улиците са малки и тесни. Могат, когато има проблем да организират така движението, че улиците да бъдат еднопосочни. „Георги Икономов“ и „Боримечка“ могат да бъдат еднопосочни и това да бъде указано с временни табели. Знаците трябва да бъдат поставени поне 200 метра по-рано“, казва Владимир Загорски.

Аварията създавала проблем и на пешеходците, защото се налага да пресичат с повишено внимание заради големия трафик. „Имах среща със снаха ми и внучето. Чаках ги на булеварда, а се отказа, че са отбили движението и така и не се появи автобус. Те трябваше да минат пеша голямо разстояние, за да дойдат“, коментира Надежда Станоева.

По думите на Димитър Георгиев водната инсталация на булеварда не е подменяна от половин век. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?