Следвайте ни

Собственик на Tesla писа на Илон Мъск след страховита катастрофа

Съвременните шофьори поставят серия от изисквания към електромобилите: тези машини трябва да бъде практични, технологични, да има голям запас на пробег след зареждане и високи динамични характеристики. В голяма степен Tesla Model 3 отговаря на тези критерии, пише auto.blitz.bg.

Но е необходима и безопасност. Електромобилът, като всеки друг автомобил, се нуждае от солиден и устойчив корпус. При неотдавнашна катастрофа в Швейцария Tesla Model 3 е била блъсната от 7,5-тонен камион, чийто водач преминал на червен светофар със скорост 60 км / ч.

Американският електромобил, разбира се, пострадал силно и станал неизползваем - в резултат на сблъсъка той се ударил в стълб, което причинило сериозни щети. Но шофьорът, 33-годишният германец Тобиас Фрей, оцелял.

След това той написа и се обърна в Туитър към  компанията Tesla и Илон Мъск с благодарност за това, че са създали толкова здрав електромобил, който му е спасил живота. Той също така публикува видео от произшествието и се извинява за счупения екран на лаптопа, но това няма да попречи на гледането.

 

 

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?